Artikler

Tutorial: Sådan får du Gmail til at hente dine emails

Saml alle dine emails ét sted

gmaillogo- du besvarer automatisk fra den rigtige adresse

Når man har købt en ny hjemmeside eller domænenavn, vil man som regel gerne have nogle emailadresser tilknyttet domænenavnet. Jeg har f.eks. emailen Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., så jeg kan skrive emails i embeds medfør, når jeg arbejder med Bripix. For at læse og bruge min emailadresse skal man bruge et program/system til at sende, modtage og administrere sine emails - dette kaldes en "Email client" - i dagligt tale kaldet et "emailprogram" på godt dansk. De fleste bruger Microsoftprogrammet Outlook til dette, da det kommer med de fleste computere fra fødslen - altså preinstalleret af Microsoft. Det betyder ikke at Outlook er det bedste, for det er det så langt fra.

Fordelene ved en Gmail

- Læs/skriv emails ved at logge på online.
- Emails ligger online i sikkerhed hos Google (i modsætning til på din computer..og kun der.
- Saml flere mailadresser, så du kun logger ind på Gmail (du besvarer også fra den rigtige adresse).

Tutorial: Sådan gør du

1: Opret en Gmail-adresse
Først skal du have oprettet en Gmailadresse (hvis ikke du i forvejen har en). En gmailadresse er en emailadresse, men også din fremtidige konto hos Google (de har et væld af gratis ydelser som f.eks. Youtube, Google Docs, Picasa osv. - der er mange.... Bripix har således gmailkontoen Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den...... altså Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Start med at gå til www.gmail.com og opret en ny konto.

2: Sæt Gmail til at hente emails fra en anden emailadresse
gmailindstillingera) I højre side af Gmail finder du en lille knap med et tandhjul - tryk på denne og vælg "Indstillinger".
b) Vælg fanebladet "Konti og import".
c) Vælg "Kontrollér mails fra andre konti (med POP3)".
Her skal du blot følge anvisningerne fra Google. For at bekræfte, at emailen er din, beder Google dig logge på din webmail (med koder, du har fået fra din udbyder, eller selv oprettet via kontrolpanelet). Google sender en bekræftende email hertil og du skal kunne hente koden og indtaste den i Gmail). Herefter begynder Gmail at hente dine emails ned fra din emailadresse, og vil gøre det fremover. Fravælg at gemme en kopi af emailen på serveren, da dette langsomt vil fylde din mailbox og blokere indgående emails.

Se også feltet under samme faneblad (Konti og import) "Send email som..."

God fornøjelse - når dette er udført kan du bare tilføje flere emailadresser, som du ejer, og på den måde tjekke alle dine emails fra et og samme sted.

Mvh.
Michael Brix
Indehaver, Bripix